Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

КНСБ ще внесе сигнал в прокуратурата заради твърденията, че БДЖ е във фалит

Снимка: Архив

На 24 ноември ще има стачка в железниците. Това потвърдиха председателите на Синдиката на железничарите към КНСБ Петър Бунев и на транспортната федерация в КТ "Подкрепа" Росен Зарков на среща със служители на БДЖ във Варна. Според Бунев, БДЖ не е във фалит и ако някой твърди това, трябва да го докаже:

Аз бих казал, че БДЖ не е във фалит. Нека някой да докаже че е във фалит ако е било във фалит, защо не са го обявили. Мисля да задам този въпрос и може би в понеделник или вторник ще внеса такъв сигнал до прокуратурата. Нека тя да провери, за да видим дали наистина БДЖ е във фалит или пък не е във фалит, защото в нито един одитен доклад досега не е написано, че БДЖ е във фалит.

Според Бунев, близо 400 души са подписали споразумение за доброволно напускане за да получат 6 заплати, но с идеята за увеличаване на пенсионната възраст с година, този процес ще спре.

Росен Зарков от "Подкрепа" потвърди излизането и на неговия синдикат от тристранния съвет, както и искането за оставка на министър Симеон Дянков и на мениджмънта на БДЖ. Той посочи най-важното, което трябва да се направи в жеезниците:

Имаше гласуване в парламента едно мостово финансиране от 140 милиона лв, Парламента е най-висшият форум в България, но се оказа, че над него има по-висш, който се казва Симеон Дянков. Той просто каза, че няма да ги даде.

Даниела Стойнова: кор. на БНР във Варна

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна