Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Синдикатите са притеснени, че стачкуващите ще бъдат подложени на натиск

Снимка: БГНЕС

Вече се оказва натиск върху работниците в БДЖ заради предстоящата стачка на 24-ти ноември, заявиха от синдикатите. Според тях, железничарите са заплашвани с уволнения, ако протестират в четвъртък. Профсъюзите изразиха притеснение, че хората, които няма да работят в знак на протест на 24 ноември, ще бъдат подложени на още по-голям натиск от страна на преките си ръководители до провеждане на стачката. Петър Бунев от КНСБ обясни:

Сутринта ръководителят "Движение" на гара София Радослав Данов, каза: Ето аз се изправям с името си, с длъжността и на 24-ти ще стачкувам". Той не е на работа, но веднага е привикан да дава обяснение. Какво обяснение да пише? Очаквам, че ще има натиск и върху останалите колеги. 

Бунев заяви още, че синдикатите са подали сигнал до прокуратурата, в който настояват да бъде направена детайлна проверка на състоянието на железниците.

Това, което се тиражира навсякъде в медиите е, че БДЖ е във фалит. Не знам какво е това понятие, затова се обърнахме към прокуратурата. Нека да проверят в какво състояние е БДЖ. Чета и доклада на ЕК, където питат: Как БДЖ избегна фалита, след като не се дадоха пари, а вие преди това ревахте, че без тези пари сте фалирали.

Репортаж на Добрина Карамболова

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна