Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП призова управляващите да възстановят дейността на тристранката

Снимка: Архив

БСП призова управляващите час по-скоро да седнат на масата за преговори и да възстановят дейността на Националния съвет за тристранно сътрудничество. От ГЕРБ пък обвиниха партиите от бившата тройна коалиция, че не са извършили необходимите реформи.

Левицата настоява въпросите, опиращи до съдбата на милиони български граждани да бъдат предмет на обсъждане и в парламента, за да "не се взривява социалният мир". Това каза от парламентарната трибуна заместник-председателят на парламентарната група на Коалиция за България Ангел Найденов.

Ако това не стане незабавно, призовавам от името на Коалиция за България още веднъж всички наши симпатизанти, а и всички български граждани, желаещи отново България да бъде демократична, правова и социална държава, да се включат в протестите срещу силовото и арогантно управление. Да ви напомням ли известните думи, че който прави мирните промени невъзможни, прави насилствените неизбежни.

Заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Искра Фидосова призова да не се използва парламентарната трибуна за призиви към протести на партийни членове на която и да е политическа сила. Тя обвини тройната коалиция, че не е и започвала необходимите антикризисни реформи и определи изказването на Ангел Найденов като популистко и арогантно.

Ние предприемаме реформи, които са задължителни и са необходими. Да, някои от тях са болезнени за една част от обществото. Но ние сме длъжни да ги направим, защото сме национално отговорни политици и нашето правителство, правителството на граждани за европейско развитие на България, правителството на премиера Борисов е национално отговорно правителство и осъществяваме такава политика, която ще гарантира стабилност и сигурност както по отношение на държавата, така и по отношение на българските граждани.

Репортаж на Румяна Василева.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени