Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВР издирва хора, които пълнят туби с гориво на бензиностанциите

МВР изисква информация от бензиностанциите за хора, които пълнят туби с гориво. Това заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, след като бе изслушан от парламентарната комисия по вътрешен ред и сигурност за масовите палежи на автомобили.

Вътрешният министър каза, че това е част от допълнителните мерки, които МВР предприема, за да ограничи палежите на автомобили в столицата.

Не бих могъл да кажа, че всеки, който си сипе в туба, ще бъде потенциалният подпалвач. Нека да не създаваме допълнително някаква психоза., добави Цветанов.

Той коментира, че е засилено полицейското присъствие и призова гражданите за повече бдителност. Някои от палежите са чисто криминални, като този от тази нощ в жк. "Дружба", където горя кола S-класа на 24-годишен безработен собственик. Сред версиите, по които работи полицията, са от организирани престъпни групи до самосиндикални инициативи.

Депутатът от БСП Михаил Миков заяви, че МВР все още няма пълна картина за всички действия и за случващото се относно палежите на автомобили.

При всички случаи се полагат много усилия от професионалния състав в опит превантивно да се въздейства за тези посегателства, но тепърва ще очакваме да видим как ще се развият процесите., каза Миков.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна