Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петя Владимирова: С бонусите в Агенцията по вписванията се замазва конфликт на интереси

Виолета Николова
Снимка: БГНЕС
Не бонусите за няколко десетки хиляди лева, а започнала наказателна процедура срещу България е истинската причина за уволнението на директора на Агенцията по вписванията Виолета Николова, пише "Капитал Дейли". Изданието посочва още: Причината за процедурата е блокираното вписване на чуждестранни търговски дружества в търговския регистър, възможност за което трябваше да има от 1 януари тази година. То пък е предизвикано от забавена обществена поръчка за информационната система на регистъра.

Журналистът от "Капитал Дейли" Петя Владимирова изказа мнение, че с повдигнатия въпрос за бонусите се замазва конфликт на интереси.

Министерството на правосъдието няма как да не знае или да не се интересува какво се случва с обществената поръчка в агенцията. През февруари миналата година агенцията обявява поръчката, избира една фирма, а договорът с фирмата се сключва чак в края на ноември, след изборите. Как така МП не се интересува какво става там, след като има законов срок и след като имаме ангажимент към чуждестранни партньори? Питам се – доколко с тази фирма има проблем. Тази фирма вече участва в поръчка като подизпълнител на "Сименс" около новите документи, където имаше проблем. Междувременно тази фирма участва заедно с консорциум, автор на предизборния слоган на управляващата партия, за много голяма сума за реклама на туризма. Въпреки това тази фирма е избрана. Изпълнителният директор на фирмата "Сиенсис" пък е съпруг на председателката на ЦИК, коментира Владимирова.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна