Финансовият министър Симеон Дянков е извършил проверка на цените на продуктите, които оформят великденското меню на българина в магазини и търговски вериги в София и Пловдив. Според него, средната цена на яйцата и в двата града ,е вече по-ниска с 2 до 3 стотинки:
За средния човек, за средното семейство дали цената се повишава, както казах за радост тя не само не се повишава, а малко се е намалила с 2 до 3 стотинки. Яйцата бяха над 35 стотинки, всичките вече е възможна на 31, на 32, намерихме на малко под 30 също. Говоря и за София, и за Пловдив, а предстоят посещения в Смолян, в Хасково, ще обикаляме цяла седмица.
Гледахме и цената на агнешкото месо. Разбира се, има доста време до Великден, но все пак там все още има доста големи разлики. Почнахме от 11 и половина, 11 лева и половина на килограм, стигат някъде до 17, 18 лева, така че все още има голяма разлика в агнешкото месо.