Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Силвия Митева – 7-ма в многобоя след първия ден на турнира за Световната купа в Киев

Снимка: Архив

Силвия Митева заема 7-ма позиция след първия ден на многобоя на турнира за Световната купа по художествена гимнастика в Киев. Най-добрата ни състезателка получи 5-та оценка за изпълнението си с обръч и 9-та за това на топка. Така националката ни попадна във финала на топка и е първа резерва в този на обръч. Лидерка в отсъствието на Евгения Канаева и Дария Кондакова е Даря Дмитриева. Втора и трета са състезателките на домакините Алина Максименко и Анна Ризатдинова. Другата ни прадстевителка Мария Матева е 18-та. Утре са изпълненията с бухалки и лента.

В турнира при девойките Жанина Трашлиева  заема първото място във временното подреждане. Младата ни надежда получи 8-ма оценка за съчетанието с обръч и 5-та за това топка и така намери място във финалите. Лидерки на двата уреда са Яна Кудрявцева и Диана Борисова и двете от Русия. Утре са изпълненията на бухалки и лента, където ще играе Симона Иванова.

На Световната купа в Киев присъства президентът на ФИГ Бруно Гранди, който ще почете днес 80-годишния юбилей на старши треньорката на националния отбор на Украйна Албина Дерюгина.

 

 

 

По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна