Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ансамбълът и Силвия Митева със сребро в Киев

Снимка: Архив

Ансамбълът ни по художествена гимнастика се класира на второ място във финала на пет топки на турнира за Световната купа в Киев. След отлично изиграване възпитаничките на Илияна Раева се окичиха със сребърните медали, след като допуснаха пред себе си само състава на Беларус, който спечели и двата финала. След грешка при изпълнението на обръчи и ленти, българките останаха в подножието на отличията– 4-ти. Тук световният шампион Италия направи две грешки, но беше класиран трети.

На топки момичетата играха много силно като допуснаха само една грешка в края. На ленти и обръчи сме четвърти след италианките. Ние направихме една грешка, а те - две грешки. Днес категорично България беше по-силна от Италия. Абсолютно ощетени сме на ленти и обръчи, а италианките взеха нереален бронзов медал. Много съм доволна от момичетата. Исках да си сверя часовника си и като композиции и трудности видях, че сме на прав път. Специалистите много харесаха съчетанията и казаха, че са много силни. На лентите и обръчите ще сменя само аранжимента на музиката, коментира от Киев Илиана Раева.

В индивидуалната надпревара сребърно отличие спечели и Силвия Митева. Най-добрата ни гимнастичка се нареди на второто място във финала на лента. Във финалите на обръч и бухалки националката ни беше оценена със седми резултат. Три златни медала извоюва рускинята Дария Дмитриева - на обръч, на бухалки и на лента, а на топка първа е  Алина Максименко от Украйна.

 

 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени