Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Черноморец" засили "Калиакра" към "Б" група

"Черноморец" нанесе поредната загуба на "Калиакра" в първенството - 4:0 в Каварна
Снимка: БГНЕС

 

"Калиакра" загуби с 0:4 от "Черноморец" Бургас на стадиона в Каварна в мач от отложения 16-ти кръг на "А" група. Победата на възпитаниците си старши треньорът Димитър Димитров изгледа от официалната трибуна, заради наказание след мача с "Берое". След тази загуба "Калиакра" продължава да е без спечелен мач в първенството повече от половин година и със 7 точки, натрупани през есенния полусезон, като остава трайно на предпоследното място в групата.

Срещата започна при поделено надмощие с двуостри атаки към двете врати. През първите десет минути "Черноморец" отправи два удара към вратата на "Калиакра", Джунейт Яшар пръв от домакините излезе на стрелкова позиция, но шутира високо. В 21-та минута Джунейт Яшар изведе Герасим Заков, той веднага отправи изстрел, но вратарят на гостите спаси. Малко по-късно Яшар имаше възможност за стрелба но не успя да нанесе удар по целта.

След почивката "акулите" установиха лек превес и след няколко разбърквания в полето на съперника откриха резултата. Асис получи топката зад защитата на Каварна от границата на големия пеналт с диагонален удар вкара за 1:0 в полза на "Черноморец". При ответна атака на домакините Четин Садула стреля диагонално от границата на малкото вратарско поле в 64-та минута, но Стоян Колев отрази удара му. 2 минути по-късно отборът от Бургас вкара втори гол и реши изхода на мача. При атака за от дясно Венци Христов центрира в наказателното поле и Яник Боли с глава вкара за 2:0. Пак той можеше да направи резултата класически, но шутира в тялото на Димитров. В последната минута от редовното време Атиф Шаешуе се възползва от възможността да стреля и от 15-16 метра вкара с глава за трети път на "Калиакра" - 0:3. Във втората минута на продължението черноморци, които не спряха да атакуват, оформиха разгрома на домакините с четвърти гол. Негов автор стана Преслав Йорданов при продължително разбъркване в пеналта на домакините.

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени