Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Марков: Всички знакови престъпници са с охрана от НСО

Снимка: БГНЕС
Националната разузнавателна служба трябва да премине към изпълнителната власт, каза в предаването "Неделя 150" министърът на отбраната Аню Ангелов. Президентът няма нужния апарат, с който да управлява и контролира тази служба. Самият Първанов каза, че не е контролирал финансите на НРС. Има единодушие, че НРС трябва да премине към изпълнителната власт, където има много по – силен контрол. Аз отдаван съм привърженик на промяна на подчинението на НРС, каза в предаването "Неделя 150" министър Ангелов. По повод доклада за нарушения във финансовата дисциплина на НРС, министърът на отбраната заяви, че не може да се ангажира и да каже кое е истина, и кое не в него.

Според бившия шеф на Националната разузнавателна служба Бриго Аспарухов е обезпокоително избухването на скандала с доклада за финансови злоупотреби на освободения съветник на премиера Кирчо Киров. В предаването "Неделя 150" Аспарухов заяви, че премиерът Бойко Борисов знае съдържанието на доклада. Крайно необходимо е вече 22 г. след прехода да има закон за НРС. Липсата на такъв закон говори, че нашето общество все още се намира в процес на узряване по пътя на демокрацията, допълни Бриго Аспарухов.

Тези стратегии за национална сигурност са бози, замъгляване очите на хората, каза в предаването "Неделя 150" уволненият офицер от НСО Николай Марков. Той разказа, че служители от НСО са ходели с бившия президент Георги Първанов на лов и са обстрелвали животни в българските резервати. По думите на Марков, Георги Първанов е надминал ловните увлечения на Тодор Живков. Уволненият офицер разказа още, че хора от знаковата организирана престъпност са получавали охрана от НСО. Всички знакови престъпници са с охрана от НСО и в момента, заяви Марков и обясни, че шофьори и охрана от НСО работят едновременно и за службите, и за организираната престъпност. В подкрепа на това свое твърдение Николай Марков даде пример със защитения свидетел по делото „Наглите”, който обяви, че докато е работел за НСО му е поръчано убийство. Това малко доказателство ли е, запита Марков.

Цялата дискусия чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна