Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Левски" най-накрая с победа преди дербито с ЦСКА

Футболистите на "Левски" прекъснаха черната си серия в "А" група след категоричен успех над "Калиакра" като гост с 4:1
Снимка: БГНЕС

 

Отборът на "Левски" победи с 4:1 като гост изпадащия "Калиакра" в последната среща от 25-ия кръг на "А" футболната група и по този начин сложи край на черната серия от 5 мача без победа. С успеха "сините" изместиха "Литекс" от четвъртото място във временното класиране и запазиха шансовете си за бронзовите медали и за участие в евротурнирите.

Футболистите на Ясен Петров поведоха в резултата още в 2-та минута с гол на Тони Калво. Испанецът атакува по левия фланг и след като преодоля вратаря на домакините Григоров, вкара топката в мрежата му. "Калиакра" бързо излезе от шока и в 15-та минута възстанови равенството. Попадението за тима от Каварна отбеляза Герасим Заков, който със далечен удар порази горния ляв ъгъл на вратата на Пламен Илиев. В 32-ата минута Джунейт Яшар от "Калиакра" опита задна ножица в наказателното поле на "Левски", но топката срещна напречната греда.

Четири минути след почивката Гаджев изведе в стрелкова позиция Йовов, но той от 3 метра насочи топката встрани от вратата на "Калиакра". Няколко минути по-късно Йовов се реваншира за пропуска си и след пробив отдясно увеличи на 2:1 за "сините". В 74-та минута Йовов отбеляза втори гол с удар от 11-12 метра фронтално пред вратата на домакините. В 77-та минута Джунейт Яшар извърши нарушение срещу Тони Калво в наказателното поле и съдията отсъди дузпа. Потърпевшият застана зад бялата точка и увеличи преднината на "Левски" за крайното 4:1.

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени