Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илиана Раева: До краен предел е унижена треньорската професия

Снимка: БГНЕС
Всички вкупом трябва да се извинят. Трябва да се започне от тези, които отговарят за спорта, след това федерациите, след това треньорите и след това състезателите. Това каза в предаването "Нещо повече" Илиана Раева – старши треньор на отбора по художествена гимнастика.

По начина, по който се разсъждава, на следващата Олимпиада няма да имаме и художествена гимнастика, и волейбол, и спортна гимнастика, защото спортистите искат да се отказват. Причините са много дълбоки. Причини са финансиране, материална база, кадри. Никой не инвестира в треньорските кадри. Каквито и зали да се построят, каквито и стадиони да се направят, каквито и антидопингови центрове да се направят, ако нямате треньори, които да създават състезатели, тези зали ще бъдат празни. Тези хора с пари, спонсори, които финансират спорта и футбола, ще си инвестират парите и няма да има кой да играе и да прави спорт за тези пари. Българският футбол се унищожи, по същия начин се унищожава и българският спорт.

До краен предел е унижена треньорската професия, подчерта Раева. Тя уточни, че не става дума за това, че трябва да се увеличат заплатите на треньорите, а че трябва да се възвърне правилната методика на работа. По думите й, не се работи правилно, заради което нямаме и спортисти.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна