Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Серина Уилямс спечели "Ю Ес Оупън" за 4-ти път

Американката Серина Уилямс спечели Откритото първенство на Съединените щати по тенис след успех над Виктория Азаренка с 2:1 сета
Снимка: БГНЕС

 

Американката Серина Уилямс спечели за четвърти път в кариерата си Откритото първенство на САЩ по тенис и взе 15-та си титла от Големия шлем, след като в доста драматичен финал в Ню Йорк победи с 6:2, 2:6 и 7:5 срещу водачката в световната ранглиста Виктория Азаренка от Беларус. Така Уилямс затвърди успехите си през годината като до момента спечели "Уимбълдън" и златото от олимпийските игри в Лондон.

С успеха Серина Уилямс се изкачи до 4-то място в класацията по брой трофеи от Големия шлем в "Оупън ерата" - преди нея са Щефи Граф с 22, както и Мартина Навратилова и Крис Евърт с по 18. Уилямс заема и четвърата позиция в "Оупън ерата" по брой победи в турнири от Шлема – 225. Пред нея са отново Навратилова с 306, Евърт с 299 и Граф с 278.

Азаренка пък пропусна шанса си да стигне до втора титла от Големия шлем след тази от Откритото първенство на Австралия в началото на тази година. Утехата за тенисистката от Беларус е, че ще остане номер 1 в света и след този турнир. Уилямс от своя страна ще запази четвъртото си място.

Мачът бе 11-ти между двете тенисистки, в които американката е взела 10 победи. Уилямс завърши мача с 13 аса и 5 двойни грешки. Азаренка приключи без ас, като направи 4 двойни грешки.

По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени