Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Добрев: Не строим тайно АЕЦ "Белене"

Снимка: БГНЕС

Министърът на икономиката и енергетиката Делян Добрев съобщи в предаването "Неделя 150", че все още не са му докладвали кой друг освен уволнения вече управител на предприятие "Трафоелектроинвест" Марин Ангелов е замесен в продължаващото строителство на инфраструктурата за АЕЦ "Белене". Ангелов бе освободен в четвъртък /18.10.2012 г./ заради писмо, което той е подписал до кмета на Свищов за изграждане на високоволтова линия за осигуряване на връзка на бъдещите мощности, които ще бъдат изградени на площадка АЕЦ "Белене".

По повод подозренията на "Синята коалиция", че тайно се строи АЕЦ "Белене", министър Добрев заяви, че това не е така. Ако това правителство искаше да строи и мислеше, че можеше да го финансира, нямаше да го спре още през месец март, каза енергийният министър.

В предаването "Неделя 150" Делян Добрев заяви, че няма никакви притеснения по отношение удължаването на живота на Пети и Шести блок на АЕЦ "Козлодуй". Според министъра след около десетина години може да бъде построен нов блок на централата.

На въпрос за посещението на руския президент Владимир Путин у нас Делян Добрев каза, че повече информация за него има МВнР.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени