Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветан Василев: Целта пред „Ботев” (Пловдив) са евротурнирите

Снимка: БГНЕС

Голямата цел на „Ботев” (Пловдив) е участие в евротурнирите догодина, съобщи собственикът на пловдивския клуб Цветан Василев в интервю пред спортен всекидневник.

Пред медията Василев потвърди, че от 1-ви януари старши треньор на пловдивчани ще е Станимир Стоилов, който идва с лично подбран екип.

Раздялата ни с Ферарио Спасов стана коректно. Той постигна доста за отбор, който влиза от долните групи. Проблемът е, че ни липсваше тази амбиция, която ще направи „Ботев” от средняк до тим, който претендира да бъде един от водещите. Затова реших, че трябва да опитаме с един различен треньор в лицето на Станимир Стоилов. Със сигурност сред целите, които ще му бъдат поставени, ще бъде търсене на едно по-предно класиране. Ще атакуваме Зона Европа. Това са първите цели. Отборът трябва да получи и друг облик, да играе атакуващо и агресивно.

Собственикът на „канарчетата” уточни, че Александър Александров остава на поста спортно-технически директор, а Стоилов няма да работи заедно с Наско Сираков.

Титлата никога не ми е била самоцел. За мен по-важно е отборът да играе добре и да радва феновете. Наясно съм, че всякакви такива революционни проекции са нездравословни и имат неприятни развития. Затова предпочитам да се развиваме последователно като градим боеспособен отбор. Трябва да си извървим пътя в следващите няколко години. Още повече, че знам, че ние не сме създали необходимите условия за развитието на отбор от европейска класа, завършва Василев.

 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна