Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три отбора на върха във Франция след успех на "Пари Сен Жермен" над "Олимпик" Лион

"Пари Сен Жермен" победи с 1:0 "Олимпик" Лион и излезе начело във временното класиране във френското първенство
Снимка: БГНЕС

"Пари Сен Жермен" победи гостуващия "Олимпик" Лион с 1:0 в дербито на върха от 18-ия кръг на френското футболно първенство. С успеха столичани оглавиха класирането с 35 точки и по-добра голова разлика от съперника. На трето място също с 35 точки е "Олимпик" Марсилия.

Блес Матюиди отбеляза единственото попадение в мача в края на първото полувреме, когато засече с глава добро центриране отдясно на Златан Ибрахимович. Домакините имаха превъзходство и заслужено стигнаха до победата. Още в 11-ата минута Хавиер Пасторе можеше да вкара след двойно подаване с Ибрахимович, но Реми Веркутр показа отличен рефлекс и изби. Малко по-късно вратарят на гостите отново се намеси добре след мощен удар на Ибрахимович.

 Гостите от Лион бяха най-близо до гола в 26-ата минута, когато след дълъг пас на Гейда Фофана аржентинският нападател Лисандро Лопес отправи страхотен удар от въздуха, но топката се отби от дясната греда на Салваторе Сиригу. След почивката парижани продължиха да доминират. В 64-тата минута Веркутр се намеси добре след изстрел на Пасторе отдясно. В 77-ата минута пък шут на Кристоф Жийе от дистанция се отклони от дясната греда на вратата на "Олимпик" Лион.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна