Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

О.з. ген. Атанасов: В работата на НСО има пробив

Снимка: БГНЕС

В работата на НСО има пробив, каза в предаването "Нещо повече" о.з генерал Атанас Атанасов, бивш шеф на НСС, член на ДСБ.

Ако този човек, който извърши това деяние срещу Ахмед Доган, имаше истинско оръжие, щеше да стрела и тогава щеше да има пълен провал на охраната. Явно години наред тези, които са ръководили политически НСО, са очаквали от нея нещо друго. Явно там се е създала традиция да бъдат оценявани тези, които се доказват в друга сфера, а не в конкретното изпълнение на задачите. Когато няма законова регламентация, по-лесно служителите са подават и изпълняват задачи, които не са в същността на работата. Ако някой, добре подготвен и организиран, си постави задача да ликвидира някого - разбирам. Но виждате това аматьорско изпълнение. От това, което виждам не съм обнадежден за НСО. От една година има промяна в ръководството, но няма промяна в манталитета.

Става въпрос за тежка политическа провокация. Всички други скандали изчезнаха - дюните, референумът се загуби, така Атанасов обясни накратко позицията на ДСБ. Подозирам, че властта се опитва да вкара в коловоз това, което се случва и да се манипулира общественото мнение.

Чуйте разговора в звуковия файл
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна