Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ефросина Ангелова е новият старши треньор на националния отбор по художествена гимнастика - индивидуално

Снимка: БТА

Ефросина Ангелова е новият старши треньор на националния отбор по художествена гимнастика - индивидуално. Специалистката се връща от САЩ на 12-и февруари, за да работи отново в България.

Ефросина Ангелова вече е била старши треньор на националния ни отбор по художествена гимнастика – ансамбъл. Под нейно ръководство българките стават  европейски шампионки на 3 ленти/3 обръча и на 6 топки на първенството в Хелзинки през 1988-а. През 1989-а България печели златните медали на 6 бухалки и на 3 ленти/3 обръча от шампионата на планетата в Сараево.

Ангелова е била наставник на държавния тим на Испания, а неин консултант тогава е била трикратната световна шампионка Мария Петрова.

Започнах се с Ефросина, когато пристигнах в София на 11 години. Тя е строг треньор, но с богата фантазия. Ангелова е човекът, който ще ни помогне в този момент за връщане на позициите. Радвам се, че прие поканата на БФХГ, сподели Мария Петрова.

Дъщерята на Ефросина - Стела Ангелова е популярна в световните шоу среди отвъд Океана най-вече с работата си като хореограф в трупата на Рики Мартин.

По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна