Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Фрайбург" за първи път на полуфинал за купата на Германия след впечатляващ обрат

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Фрайбург" направи впечатляващ обрат от 0:2 до 3:2 срещу "Майнц" и за първи път в историята си се класира за полуфиналите на турнира за купата на Германия по футбол. "Майнц" поведе с 2:0 до почивката след голове на Шон Паркър и Ники Цимлинг и този резултат се запази до самия край на редовното време. В 65-ата минута "Майнц" остана с 10 души след червен картон на Зденек Поспех и това се оказа решаващо за развоя на мача в последните минути. В 86-ата минута резервата Иван Сантини намали резултата, а в добавеното време Даниел Калигури изравни от дузпа и прати мача в продължения. В 108-ата минута отново Калигури бе точен и класира "Фрайбург" на полуфиналите.

В друг четвъртфинален мач "Волфсбург" отстрани трудно третодивизионния "Кикерс" Офенбах след победа с 2:1. "Кикерс" не бе получавал гол до този мач в турнира, но бившият нападател на "Байерн" Мюнхен - Ивица Олич, наруши тази традиция, като вкара в 49-ата минута. Бас Дост направи 2:0 за "Волфсбург" в 71-вата минута. Домакините не се предадоха и направи мача интересен в последните десетина минути, след като Марсел Щадел намали резултата в 81-вата минута.

В най-интересния четвъртфинал тази вечер носителят на трофея "Борусия" Дортмунд гостува на почти сигурния нов шампион на страната - "Байерн" Мюнхен.

 

Четвъртфинални срещи от турнира за купата на Германия по футбол:

"Кикерс" Офенбах (III) - Волфсбург 1:2

"Maйнц" - "Фрайбург" 2:3 след продължения, 2:2 в редовното време;

тази вечер:

"Щутгарт" - "Бохум" (II)

"Байерн" Мюнхен - "Борусия" Дортмунд.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени