Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Националният отбор на Малта пристига у нас в сряда

Снимка: БГНЕС

Националният отбор по футбол на Малта пристига у нас в сряда за световната квалификация в петък. Отборът ще отседне в хотел "Кемпински Зографски", а от 17:00 часа ще направи първата си тренировка на един от помощните терени на стадион "Георги Аспарухов". Официалната тренировка на гостите ще е четвъртък на Националния стадион „Васил Левски”.

Българският футболист Румен Гълъбов, който от дълги години защитава цветовете на малтийски клубове, разкри подробности за състава на Малта.

Отборът на Малта едва ли трябва да бъде проблем за нашия национален отбор. Звездата Майкъл Мифсуд вече не е същият футболист, въпреки че вкарва 80% от головете на отбора. Отборът залага на много добра защита. Бившият помощник треньор на Ариго Саки Пиетро Гедин води Малта в този момент. Интересното при тях, е че имат възможност два пъти в седмицата да тренират като клубен отбор. Това се случва обикновено понеделник и вторник, тъй като повечето футболисти ходят на работа, но националите имат възможност за добра подготовка. Ние не би трябвало обаче да се притесняваме от тях. Вратар ще бъде Андрю Хог, на когото Гедин залата. Твърди титуляри в защита са Люк Димек и Андрей Джус. Крайни бранители ще бъдат Алекс Мускат и Клейтън Фаила. Пред защитата има двама типични дефанзивни полузащитници – Гарет Чиберас и Родерик Брифа, който в клуба си играе десен бранител. Андре Шкембри, Даниел Богданович и Едуард Ерера ще са разположени зад нападателя Майкъл Мифсуд, каза Гълъбов.

Официалната тренировка на българския национален отбор пък е предвидена за сряда също на Националния стадион "Васил Левски". До тогава отборът ще се готви в пълен състав в Правец, където е на лагер.

Двубоят срещу Малта е в петък от 18:00 часа на Националния стадион "Васил Левски". Мачът ще се играе пред празни трибуни заради наказание на България.

 

 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна