Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Любослав Пенев: Момчетата няма да подценят Малта

Снимка: БГНЕС

Станислав Манолев все още е под въпрос за световната квалификация срещу Малта в петък. Това съобщи селекционерът на националния ни отбор по футбол Любослав Пенев.

Състоянието на Манолев е по-добро от това, което се очакваше да е. Не отпада окончателно от мача, има доста време. В петък сутринта ще знаем окончателно, когато се направи последна проба, преди да определим групата за мача. Други контузии няма, отборът е перфектен. Титулярният състав не е ясен все още. Наблюдавам играчите, всички, които са тук, пасват на стила, които искам да практикуваме. Момчетата са наясно, че трябва да играят със самочувствие, зад което има покритие. Далеч съм от мисълта, че ще подходят несериозно или ще подценят Малта. Вече няма слаби отбори, това е моето мнение. Всеки един отбор е сериозен и подготвен. Ако претендираме и на теория сме по-силният отбор, трябва да го покажем в петък на терена и това очаквам да се случи, обяви Пенев на пресконференция.

Аз съм максималист, оптимист във всеки един момент и затова поставям високи цели на отбора. В никакъв случай не трябва да се задоволяваме с малкото и да не търсим нещо по-голямо. Наблюдавахме мача на Малта със Северна Ирландия, няма нещо по-ново и интересно оттогава. Знаем кои футболисти са тук. Имат силни страни, най-силната им страна е контраатаката. Те не обичат да водят играта, а да се затворят в своята половина и при всяка възможност да контраатакуват. В никакъв случай няма да пазя играчите с картони. Аз в момента не мисля за мача с Дания. За него ще започнем да мислим след мача с Малта. Дотогава ще знаем и техния резултат. В момента приоритетът е Малта, уточни той.

Накрая Пенев си пожела предстоящият мач между Чехия и Дания от нашата група да завърши наравно.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна