Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо сто ученици от Търговище взеха участие в проучване за зависимостта от социалните мрежи

Снимка: БГНЕС

Близо сто ученици от Търговище взеха участие в проучване за степента на зависимост от социалните мрежи. Повече от половината от тях отговарят, че имат проблем с общуването в интернет. Резултатите от проведения тест бяха обявени на кръгла маса, организирана от учениците от Второ средно общообразователно училище "Проф. Никола Маринов". Ръководител на екипа, обработил данните, е деветокласничката Елица Пламенова:

Най-висок е процентът на отговорилите "винаги" на следните въпроси: Колко често не спите до късно вечер, за да се ровите в интернет? На този въпрос с "винаги" са отговорили 72 процента. Колко често си казвате на себе си или на околните: "Само още малко" - преди да станете от компютъра - 68 процента. 64 процента са отговорили "винаги" на въпрос колко често стоят онлайн по-дълго време, отколкото са възнамерявали и 58 процента от участвалите в теста са отговорили така и на въпроса колко често се усещат, че бързат отново да седнат пред компютъра, въпреки че няма основателна причина.

Кръглата маса по проблемите за зависимостите от социалните мрежи е част от програмата за младежки дейности на община Търговище.

По публикацията работи: Евтим Петков - кор. на БНР в Търговище
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна