Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На протест "Екогласност" поиска оставките на Малина Крумова и Евдокия Манева

Снимка: БГНЕС
На протест пред Министерството на околната среда активисти на "Екогласност" поискаха оставките на заместник-министрите Малина Крумова и Евдокия Манева

Според "Екогласност" Министерството на околната среда не упражнява достатъчен контрол върху предприятията, които замърсяват. Обичайно, обвиненията на "Екогласност" са към фирма "Каолин". Емил Георгиев - председател на политическия клуб добави:

Основното нарушение на "Каолин" е, че не са спазени изискванията на договора. В член 19 в договора е записано, че трябва да се промени статутът на земята. Статутът на земята е променен чак през месец октомври 2012-а година. Природните богатства на България в момента се ограбват и влизат в джобовете на отделни олигарси, дали е Прокопиев, дали е Ковачки, дали е Люси Стойков, ние не сме се насочили конкретно към един човек.

В протеста участваха и жители на село Джерман, община Дупница, които не са съгласни да се изгражда регионално депо за отпадъци в землището на селото. Те настояват да се намери друг терен.

По публикацията работи: Радостина Билярска
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени