Захарта поскъпва, а цените на агнешкото месо и на яйцата падат, сочи седмичната справка за цените на хранителните продукти, изготвена от Министерството на земеделието.
Без значими промени е цената на брашното през тази седмица. За килограм плащаме между 1 лев и 1,23 лв. Олиото се движи в ценовия диапазон между 2,70 и 3,20 лв. за литър, като най-евтино е в Пловдив, а най-скъпо - в Пазарджик. Най-скъпата захар купуват хората в Габрово и Разград - по 2,40 лв. за килограм.
В най-големите области на страната поскъпва и охладеното пилешко месо. Цената му в магазините достига до 5,40 лв.
Две седмици преди Великден цената на най-търсените за този празник артикули се понижава, сочи справката. Яйцата размер L се търгуват между 26 и 33 ст. за брой, като най-скъпи са те в София. В столицата, обаче, се продава най-евтиното агнешко. Малко над 11 лева за килограм агнешка плешка плащат софиянци, докато жителите на Ловеч си купуват същото месо за близо 15 лева. Търговците, обаче прогнозират, че непосредствено преди Великден цената на агнешкото ще скочи поне с 2 лева за килограм.