Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Манчестър Юнайтед" подготвя трансфер на Гарет Бейл

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Футболният шампион на Англия "Манчестър Юнайтед" подготвя трансфер на Гарет Бейл от "Тотнъм" за повече от 65 милиона лири. Слуховете в Северна Англия пращат уелския национал на "Олд Трафорд" от лятото на 2013-а година, след като лондончани не успяха да си осигурят участие в квалификациите за Шампионската лига. От "Тотнъм" на няколко пъти заявиха, че Бейл не се продава, но "Манчестър Юнайтед" остава основен фаворит за привличането на футболист номер 1 на Англия за сезона. От Гарет Бейл се интересува още и испанският "Реал" (Мадрид). Самият Бейл е изразил желание да играе за английски отбор и през следващата кампания.

"Манчестър Юнайтед" вече направи опит да върне в състава си Кристиано Роналдо, който през последните четири години носи екипа на мадридския гранд. Трансферната цена на португалеца е непосилна за "червените дяволи", които вече имат нов мениджър в лицето на Дейвид Мойс.

Бившият клубен мениджър на английския шампион Алекс Фъргюсън е посъветвал ръководството на "Манчестър Юнайтед" да купи Гарет Бейл. От "Тотнъм" обявиха, че цената на 23-годишния уелсец ще достигне до 100 милиона британски лири. "Манчестър Юнайтед" не изключва възможността да плати 65 милиона лири за Бейл и да предложи един или двама футболисти на "Тотнъм" като част от сделката между двата клуба.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна