Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Открива се риболовният сезон в страната

Снимка: БГНЕС
Днес се открива риболовният сезон в страната. Агенцията по рибарство е определила няколко язовира, в които ще е позволен и нощният риболов. Официалният старт е на язовир Сопот с детско риболовно училище, обясни директорът на агенцията в Ловеч Йордан Найденов:

Организирали сме провеждане на състезание по риболов за деца с мото "Детето риболовец може и без дрога". Децата ще бъдат запознати не само с тънкостите в риболова, но и с европейската норма в риболова "Не убивай", която е популярна в България като "Хвани и пусни". Децата трябва да знаят, че риболовът не е на всяка цена пълен с риба живарник, а преди всичко един прекрасен спорт за отдих, който ни дава възможност да бъдем в досег с невероятно красивата природа на България.

За по-възрастните риболовци е осигурена възможност и за нощен риболов:

Като изненада за всички любители риболовци Агенция по рибарство и аквакултури е определила за цялата държава 6 язовира, в които ще бъде разрешен нощният риболов. Един от тях е язовир Сопот. Той ще бъде разрешено за периода 1 юни - 1 декември. Сопот е един от най-добре охраняваните язовири с доста сериозен рибен ресурс, вече ловят и трофейни риби, над 30 кг. Много любители риболовци трудно приемаха тази забранителна норма. Желаят да го практикуват, тъй като през тъмната част на денонощието обикновено са активни хищните риби.

По публикацията работи: Веселина Миланова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени