Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Скандалите в спортна ни стрелба не спират

Снимка: БГНЕС

Мария Гроздева трябва да бъде декласирана, защото заявката за състезанията, на които тя е участвала, са дадени от един съюз, който не е член нито на европейската, нито на световната организация, заяви председателят на Българската федерация по спортна стрелба Камен Шишманов.

Аз обаче не бих искал да се занимавам с дребнотемия във връзка с участието в един или два турнира. Аз съм за спасяването на спорта. Камен Шишманов ще се оттегли, но какво правим после, ако си мислите, че не се работи заради мен, се лъжете. Не се работи, защото в момента няма кой да работи в България, каза Шишманов на пресконференция. 

Камен Шишманов разпространи и писмо от Международната федерация по спортна стрелба до БОК, в което се отправя молба към Българския стрелкови съюз на Мария Гроздева да представи необходимите документи за молбата им за членство.

На 30-и май е получено писмо в БОК от Международната федерация по спортна стрелба, в което се казва, че новоучреденият БСС не е приет за член на международната федерация, тъй като въпросът не е разглеждан от административния съвет. Това ще стане на 25-и ноември. В писмото се отправя молба към БСС да представи необходимата документация в международната федерация, за да бъде разгледана молбата им за членство.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна