Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сандов: Темата за шистовия газ не трябва да се поставя отново на дневен ред

Снимка: БГНЕС
Усещането, което се създаде само за 2 дни, че е възможно отново темата за шистовия газ и наложената забрана да бъде възстановена предизвика сериозно недоволство и доста бърза самоорганизация на много хора. Днес това ще се види и в двата протеста в София и Варна. Това трябва да е ясен сигнал към новото правителство, че тази тема не бива по никакъв начин да бъде поставяна отново на дневен ред или ако бъде – то тя да бъде със създаването на стриктен контрол, регулации и санкции, ако бъде нарушена. Това коментира в предаването "Нещо повече" Борислав Сандов от партия "Зелените". Той подчерта, че все повече стават доказателствата, че фракингът нанася не просто риск, а директна щета и вреда.

Сандов припомни, че в предишния парламент министър Искра Михайлова беше председател на Комисията по околна среда, откъдето мина дебатът по темата. През цялото време, когато беше председател на комисията, тя никога не беше заставала на такава позиция, каквато в момента, подчерта той и добави: 

Имам потвърждението и то от достоверен източник, че в деня преди да изрече тези думи г-жа Искра Михайлова е имала среща именно с тази компания, чиято концесия беше премахната, но въпреки това тя си създаде офис в България и явно вече си работи по лобирането.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна