Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболистките ни с първа победа в Европейската лига

Снимка: БГНЕС

Женският ни национален отбор по волебйол записа първа победа в Европейската лига. Момичетата на селекционера Марчело Абонданца надиграха Унгария с 3:0 гейма, в отделните части  21:10, 21:16, 21:17 точки във втория си мач от 1-ия турнир в първа група, който се провежда в турския град Бурса.

Наставникът Марчело Абонданца започна с разпределителката Лора Китипова, Славина Колева като диагонал, в посрещане бяха Добриана Рабаджиева и Мария Каракашева, в центъра Габриела Коева и Христина Русева и либеро Мария Филипова. В последствие Коева отстъпи мястото си на Цветелина Заркова. Този състав се запази през цялото време, като българките доминираха изцяло и взеха крайната победа без особени проблеми за около 65 минути игра. Единствено в началото на третата част имаше равностойни моменти, като резултата вървеше точка за точка до 10:10. В този момент на крайната линия застана Доби Рабаджиева, като направи два поредни аса на унгарките. Това даде нужната преднина на българските момичета, разликата се запази до край и България затвори мача с чиста победа след 21:17.

Добриана Рабаджиева стана най-полезна за българския тим с 11 точки, а Славина Колева, която игра като диагонал, добави 9 точки. За унгарките Едина Доби завърши със скромните 9 точки.

Така българките вече имат 4 точки след 1 победа и 1 загуба. Днес в последния си мач на турнира България ще играе срещу домакините от Турция, които имат 2 победи от 2 мача. Срещата е от 18,00 часа българско време.

След срещата Марчело Абонданца заяви, че волейболистките са играли с настроение:

Днес момичетата показаха емоции, играха с настроение. Бяха един съвсем различен отбор в сравнение с първия мач. Това веднага се отрази на играта и се справяхме във всички елементи по-добре. Доволен съм от представянето ни в мача. Още повече, че пробвах отново различен състав, а извън игрището останаха игралите в първия двубой Елица Василева, Деси Николова, а Цвети Заркова влезе само за малко и поради неволна грешка при нареждането на състава. Страши Филипова също засега е отвън. Исках да видя другите момичета и се радвам, че се справиха. В третия ден ни очаква нелек мач с домакините от Турция. Надявам се да продължим възходящата линия на отбора.

 

 

 

По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна