Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Огнян Донев: Даваме жълта светлина, че нещо в системата не е наред

Снимка: БГНЕС

Декларацията на КРИБ за ситуацията в страната е морално съобщение, а не опит на организацията да се меси в политиката, каза в предаването "Неделя 150" председателят на КРИБ Огнян Донев.

Очакванията от правителството бяха други. Ставаше дума за създаване на работни места и започнахме диалог с правителството как това би могло да се случи, каква е макрорамката, която очаква бизнесът. За жалост, нещата, които се случваха, нямаха нищо общо с икономиката. Това притесни всички наши членове. /.../ Декларацията е доста дипломатична. Даваме жълта светлина, в която казваме, че нещо не е наред в цялата система, каза председателят на КРИБ. По думите му противопоставянето не е полезно за никого и то трябва да е на политическото поле, а не да носи негативи на икономиката.

По темата за цените на лекарствата Огнян Донев каза:

Цените на лекарствата в България са най–ниски. България стана основен източник за покупка на лекарства и тяхното продаване на други пазари, където ценовите равнища са по–високи, което доведе до отсъствието или дефицита на 100–150 лекарства. Това е процес, който се засилва. Не може най–скъпите лекарства да изчезнат, за да се продават някъде другаде по–евтино. Явно, че е обратното, заключи Донев.

Цялото интервю с Огнян Донев можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна