Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Багдасаров: Държавата трябва да се намесва в такива спорове и кризи като при ЦСКА

В никакъв случай не трябва да допуснем един такъв позор – ЦСКА да бъде в окръжна група, категоричен бе депутатът
Снимка: БТА

Държавата трябва да се намесва в едни такива спорове и в такива кризи, защото ЦСКА е национална гордост, това е марка – и ЦСКА, и "Левски", и "Локо" Пловдив, и "Ботев", и "Славия" – това са клубове с много голяма история, клубове, които са дали много на България. ЦСКА като клуб има своето място в българския спорт и в една такава криза държавата най-малко трябва да обърне внимание, а не да стои настрана от проблемите на спорта. Това заяви в предаването "Преди всички" депутатът от Коалиция за България Милко Багдасаров. Според него държавата трябва да помага и финансово клубовете, за да не се налага те да залагат на спорни бизнесмени.

Багдасаров е категоричен, че трябва да се направи сериозна дискусия за промяна в законодателството. Той изказа мнение: Не трябва еднолични собственици да има като собственици на клубове, клубове от такова ниво. Всеки клуб има своята обществена значимост, на различните нива клубовете имат различна обществена значимост. /.../ Идеята е да няма зависимост от интересите на един или друг бизнесмен или една или друга бизнес групировка. Затова мисля, че законодателните промени могат да бъдат точно в тази посока – да няма еднолични собственици. Трябва да се търсят други формули - за акционерни дружества, много хора, както е при "Барселона" например – там има близо 200-300 хил. акционери, участници в управлението.

Според Багдасаров трябва да има и специален фонд, който да може да подпомага точно такива клубове при кризи, за осигуряване на един вид кредити, които след това се връщат.

В никакъв случай не трябва да допуснем един такъв позор – ЦСКА да бъде в окръжна група. Тук е мястото на държавата. БФС е един от лостовете, които трябва да подскажат, че не трябва да се стига дотам. Мисля, че в ръцете на ръководството на БФС е да успокои хората и да търси решение на въпроса. Решение може да се намери.

Цялото интервю с Милко Багдасаров можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени