Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболистките ни с нова победа в Европейската лига

Снимка: БГНЕС

Женският ни национален отбор по волейбол постигна нова победа в първа група  на Европейската лига. Възпитаничките на „Марчело Абонданца дадоха гейм на аутсайдера Унгария, като го победиха  с 3:1 гейма, в отделните части  21:12, 21:12, 20:22, 21:14 точки. Срещата се игра в зала "Конгресна" в Двореца на културата и спорта във Варна.

Добриана Рабаджиева отново стана най-полезна за българския тим с 14 точки, а Страшимира Филипова добави 12 точки. За унгарките Рената Шандор завърши с 16 точки.

По този начин българките спечелиха предсрочно първото място в групата като водят с 24 точки след 7 победи и 4 загуби. Утре в последния ден на турнира Унгария играе срещу Румъния, която е 2-ра в класирането, а България излиза срещу Турция.

Селекционерът Марчело Абонданца заяви, че се надява волейболистките ни да подобрят играта си за финалите следващата седмицата.

Играхме добре в първите два гейма, но след това се отпуснахме и започнахме да правим глупави грешки. Надявам се, че ще можем да подобрим играта си, като започнем още от утре и след това продължим и на финалите, където ни предстоят най-важните мачове за сезона, коментира Абонданца.

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна