Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Направена е проверка на всички мостове в Ловешка област

Снимка: БГНЕС

Междуведомствената комисия в Ловеч е изпратила искане до Агенция "Пътна инфраструктура" за извършване на експертен оглед на шест мостови конструкции в Ловешка област. Със заповед на областния управител на Ловеч Милко Недялков е направена проверка на всички мостове в областта, след като в началото на юни един от транспортните мостове в Ловеч пропадна. Комисията е проверила експлоатационното състояние на конструкциите по поречието на реките Осъм и Вит.

На територията на Ловешка област има 154 моста. Като основен проблем е констатирана голямата растителност и наносни материали, които затлачват водното течение и затрудняват оттока на реките. Не е установено критично състояние на съоръжения. В по-притеснително състояние е мостът над река Вит в с. Гложене, който е паметник на културата. Проблем с речните корита има в участъка на старото корито на р. Осъм до с. Дойренци, както и преди ВЕЦ "Камен рид".

Областният управител на Ловеч е разпоредил спешна инспекция за състоянието на речните корита до всички общини от областта.

По публикацията работи: Пламен Христов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна