Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шивачки от Калофер спират работа заради неизплатени заплати

Снимка: БГНЕС

50 шивачки от клона на "Интендантско обслужване" в Калофер днес отказаха да работят заради неизплатени заплати. Те настояват да получат отговор от ръководството и за полагащите им се ваучери, които не са им раздавани от година и половина.

Когато, идвайки в цеха, шивачките разбират, че и днес няма да получат заплатите си, решават да спрат работа. Василка Иванова:

От май месец заплати не сме вземали. За май месец са ни изплатени 70 лева на 12 юни. Оттогава не сме вземали стотинка. Спряхме днес работа и искаме да ни се изплатят поне двете заплати.

Дори и когато получават заплатите си редовно шивачките в "Интендантско обслужване" в Калофер не могат да достигнат минималната работна заплата от 310 лева. Те твърдят още, че предприятието непрекъснато е ангажирано с поръчки за Българската армия, че дори им се налага често да работят по 9 часа, както и допълнително в събота. Жените са категорични, че протестът им ще продължи, докато не им бъдат изплатени дължимите пари. До момента не са получили от ръководството отговор на въпроса: Кога ще им бъдат преведени заплатите?

Директорката на предприятието Соня Неделчева не беше открита за коментар.

По публикацията работи: Кремена Данева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна