Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва подписка в подкрепа на тунела под Шипка

Снимка: Велина Махлебашиева

Започва национална подписка в подкрепа на тунела под Шипка, обяви депутатът от ГЕРБ Томислав Дончев. Той и колегите му от Габрово и Стара Загора излязоха на околовръстния път на Габрово и призоваха за гражданска активност заради опасността проектът да не бъде довършен.

Опасенията за провал, след като Европейската комисия върна документацията за проекта, изведоха народните представители на околовръстния път на Габрово, откъдето призоваха за гражданска подкрепа за тунела.

Според Томислав Дончев основание за тревога има:

До момента не сме получили категорична гаранция от който и да е представител на държавата, че проектът ще бъде продължен.

Депутатите настояват правителството да изпълни ангажиментите си, тъй като по думите им случаят не търпи отлагане и върнатата документация трябва да бъде подадена отново възможно най-скоро.

Подписката в подкрепа на тунела беше възобновена, като пунктове ще бъдат разкрити и от южната страна на Балкана. Досега "За" тунела са се подписали 7600 габровци. Депутатите се въоръжиха с кирки и призоваха започнатото да бъде продължено, за да не се налага тунелът да се прокопава на ръка.

По публикацията работи: Велина Махлебашева - кор. на БНР в Габрово

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени