Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Германската полиция арестува мъжа, заподозрян за вземането на 12 заложници

Снимка: ЕПА / БГНЕС

Германската полиция арестува днес сутринта мъж от кюрдски произход, заподозрян за вземането на заложници в заведение за бързо хранене в град Фрайбург. След като бяха затворени повече от 12-часа, заложниците излязоха на свобода.

Мъжът е бил тежковъоръжен и е имал при себе си запалителна течност. В негов плен са били 12 души, част от които деца. Той ги похитил вчера в 8 вечерта и бе заловен и обезвреден едва тази сутрин малко преди 9. Повечето от похитените са роднини и приятели на кюрда, съобщиха полицаите. Те са се опитвали да убедят въоръжения мъж да се предаде на полицията. Въпреки че са се познавали, мъжът е бил опасен за тях, смятат властите. Специалисти са водили преговори с похитителя по телефона. Той е бил агресивен и непредвидим.

Над 80 полицаи, два хеликоптера и множество линейки пристигнаха пред заведението за бързи закуски веднага щом се разбра, че има отвлечени. В крайна сметка 36 - годишният мъж склонил да се предаде. Жертвите му са под опеката на психолози, тъй като са уплашени и изтощени. Не е ясно защо мъжът ги е заплашвал. Той е познат на полицията и срещу него има вече обвинения за търговия с наркотици. Тази сутрин е трябвало да се яви в съда по ново такова обвинение.

 

 

По публикацията работи: Капка Тодорова - кор. на "24 часа" в Германия
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени