Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Боровец със старт за Европейската купа през февруари

Снимка: Архив

Боровец ще посрещне най-добрите ски алпийци в старта за Европейската купа на 15-и и 16-и февруари за гигантски слалом и слалом. Това ще е много важен старт за състезателите, тъй като се явява последна тренировка преди олимпийските игри в Сочи.

За подготовката на престижното състезание "Бороспорт" е събрал голям екип от експерти в различни области, ръководен от Георги Кочов - спортен директор на "Бороспорт" и бивш треньор на националния отбор по ски алпийски дисциплини.

Освен за голямото спортно събитие, което поставя отново Боровец на световната карта на международните състезания, Боровец се подготвя усилено и за предстоящия туристически зимен сезон.

И тази година концесионерът на пистите в Боровец продължава своята мащабна инвестиционна програма на обща стойност 40 млн. евро. "Бороспорт" въвежда нова система за контрол на достъпа до лифтовите съоръжения, която позволява безконтактно преминаване. Така ще се ускори скоростта на преминаване и ще се намалят опашките пред лифтовете. Освен това картите ще може да се плащат и зареждат през интернет. Ще бъдат добавени и две нови каси за продажба на лифт карти и билети: по още една на долна станция на "Ястребец Експрес" и в хотел "Рила".

През новия сезон любителите на зимните спортове ще се възползват от изградената в последните години модерна система за изкуствено заснежаване в ски зони "Ситняково" (Централен Боровец) и "Ястребец" и закупените нови оръдия за сняг.

Изкуствено заснежаване вече има и в отсечката при финала на писта "Ястребец" 1, като по този начин се осигурява идеалното заснежаване и обработване на нaд 300 дка писти в курорта.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна