Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиера на „Амазонка” в „Сълза и смях”

Още една театрална премиера с днешна дата заслужава внимание. Тази вечер от 19 часа Албена Колева играе Камен Донев на сцена „Сълза и смях” на Народния театър. Подробности за представлението в „Нашият ден” научаваме в аванс от неговия автор и режисьор Камен Донев.
„Смених заглавието, защото някои си мислят, че Албена Колева ме имитира на сцената. Чуха се и такива глупости. Промених го на „Амазонка”, така се казва. Избрал съм някои от подходящите за нея откъси от мои пиеси, силни женски образи, в които тя може да се развихри. Направих ги специално за нея. Албена е актриса, с която си струва да се работи. Много е всеотдайна, много е интересна, много е артистична и най-важното истинска е. Наблюдаваме една тенденция да се правят нещата, заради самото правене. В нея всичко идва от сърце. Представлението включва откъси от моите пиеси „Самолетът беглец”, „Карнавал”, два монолога и една миниатюра. Партнират й изключително добри артисти – Стоян Алексиев, Тео Елмазов, Вяра Табакова.
В представлението зрителите ще могат да видят основните моменти от житейския път на една жена – случките, любовите, страстите, съкровените й тайни. Казват, че няма нищо по-непонятно за мъжа от женския начин на мислене. За мое щастие със задоволство мога да кажа, че живота ми премина с много жени (не в сексуален план!). Работя много добре с тях, познавам ги, израснал съм в обкръжението на много интересни жени, така че женското мислене ми е съвсем понятно. Да се работи с жени е голямо предизвикателство, женската природа е много интересна. Освен това жените са и много верни приятели. Просто и занапред искам да работя с жени.
Преди години имах идея да направя спектакъл с 8 жени, с изцяло женски състав и ще се върна към тази идея. Аз и като автор, и като режисьор, и като актьор се чувствам идеално. Не правя разлика. За мен театъра като занимание и призвание е едно цяло. Обичам всички негови компоненти и всички негови посоки вътре. Всяко от тези занимания допълва другото и се чувствам добре, когато ги правя. Когато видя такава ентусиазирана публика в театъра, каквато наблюдавам, съм оптимист за бъдещето му. Силната връзка със зрителя е пътят. Днес е премиерата. Другият спектакъл е на 22 октомври.”
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна