Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В навечерието на Бъдни вечер Радиотеатърът представя „Елада Пиньо и времето”

Двама различни по душевност артисти Габриела Хаджикостова и Николай Иванов-Ом, са обединили по необичаен начин духовния си потенциал в творбата на Керана Ангелова.
Снимка: Архив

„Елада Пиньо и времето” е един от нашумелите съвременни български романи, обикнат както от критиката, така и от читателите. Керана Ангелова сладкодумно и напевно ни разказва за магичното в ежедневието, за красотата и бездната му, за невероятни и в същото време правдоподобни истории, които ни вълнуват с поетичността и крехкостта си. Едно момиченце е изхвърлено от майка си като невръстно бебе, открито е в гората от една кошута, спасено е от нея от глад, след това е взето и отгледано от скитащи каракачани. Това би могла да звучи и неправдоподобно, но в думите на Керана Ангелова то се превръща в истина, която ни интригува и радва.

Романът е драматизиран, поставен и изпълнен като моноспектакъл от Габриела Хаджикостова на фона на музиката на Николай Иванов-Ом. Двамата представляват необичаен, странен, завладяващ дует от думи, ритми, звуци, музика. Техните гласове, думи и мелодии се преплитат, за да ни внушават магичните и приказни образи и истини на романа.

неделя, 23 декември от 16.00 часа

По публикацията работи: Теодора Димова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени