Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кръстът и кръстоносенето

• В неделя Кръстопоклонна заедно с протойерей Георги Фотакиев, свещенослужител при варненския храм „Св. Цар Борис” и ръководител на Православен център за духовно обгрижване на наркозависими „Св. Боян-Енравота” във Варна разговаряхме за силата и смисъла на Кръста.
Какво значи да носиш кръста си? Разгледахме честваната неделя от гледна точка на подхода за лечение на наркозависимите.
• Ден след като Българската православна църква почита Успението на Св. Методий Славянобългарски и поставя началото на отбелязване 1150 години от Великоморавската мисия на светите братя Кирил и Методий (863 г.) от страна на Св. Синод представихме книгата на д-р Магдалена Легкоступ „Обучението по религия – диалог и инклузия”.
• На 6 април фондация „Покров Богородичен”, с подкрепата на Софийската света митрополия и на Столичната община, представи кампанията „Светини”, посветена на запазването на фреските на Сеславския манастир „Св. Николай Мирликийски".
В рамките на кампанията бе представена и книгата с есета на Цветанка Еленкова „Български фрески: празник на корена”, посветена на стенописите от манастирите на Софийското Светогорие, за която научихме повече в предаването.
По публикацията работи: Ана-Мария Кръстева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени