Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петър Хубчев отзова Иван Горанов от младежкия национален отбор

Снимка: БГНЕС

По настояване на старши треньора на „Берое“ Петър Хубчев, левият защитник на младежкия национален отбор Иван Горанов бе отзован от състава на България.

Тази сутрин от старозагорския клуб изпратиха кола до Сливен, с която неизменният титуляр в схемата на Михаил Мадански бе прибран от лагера на отбора, няколко часа преди началото на европейската квалификация с Дания, която стартира в 18.00 часа и ще бъде на стадион "Берое".

Ходът на Петър Хубчев принуди Михаил Мадански да прекроява своя стартов състав в последния възможен момент. Треньорът на „Берое“ е мотивирал своето решение с факта, че някои от футболистите, които бяха призовани за квалификациите с Дания и Словения, не се явиха на сбора и дори взеха участие или тепърва ще бъдат използвани в мачовете от турнира за Купата на България.

По този повод БФС излезе с официална позиция:

През последните няколко дни Българският футболен съюз и повечето водещи клубове в "А" група предприеха редица стъпки за подобряване на атмосферата в българския футбол и утвърждаване на принципите на толерантност и добър тон в комуникацията. За съжаление, въпреки личното желание и на президента Борислав Михайлов за въвеждане на европейския подход в отношенията между федерация, клубове и любители на футбола, днес, 15.11.2013 г., се стигна до безпрецедентен ход, при който футболист от младежкия национален отбор по нареждане на клубен треньор бе изваден от лагера броени часове преди решителната европейска квалификация срещу Дания в Стара Загора. В тази връзка още през следващата седмица Дисциплинарната комисия на Българския футболен съюз ще разгледа на свое заседание случаите със спиране и оттегляне от младежкия национален отбор на България на повикани за мачове на официални ФИФА-дати футболисти.

   

 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна