Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инспекторатът по образование в Смолян проверява учител

Снимка: smolyan.bg

Инспекторатът по образование в Смолян ще провери случая с учителя от Природо-математическата гимназия „Васил Левски“, който във Фейсбук отправя нецензурни послания към учениците си.

Учителят по психология Никола Кисьов призовава възпитаниците си да напуснат часовете и да отидат на мач от поредицата ученически турнири в училището. След срещата в страницата си във Фейсбук въпросният учител написал нецензурни послания. Началникът на инспектората в Смолян Иван Муцевски реагира светкавично на сигнала, подаден от родител в местна медия.

Информирал съм Министерство на образованието, изпращам проверка от трима водещи експерти за установяване на истината, разпоредил съм на директора да предприеме всички възможни действия, които са правни норми за отстраняването на тоя учител временно. Обръщам се към прокурора с искане да установи кой е публикувал в страницата, както и да ми помогне ако съществува възможност за отстраняването на учителя от заеманата длъжност до изясняване на истината и предприемането на действия от неговия работодател.

Директорката на гимназията Мария Илиева е поискала писмено обяснение от учителя.

За такова поведение учителят следва само и единствено да си отиде от училище. Но докато не бъде доказана неговата вина, аз не мога да го изгоня от училище.

Още тази сутрин от учителя е поискано да излезе в отпуск до изясняване на случая.

По публикацията работи: Радостина Чернокова - кор. на БНР в Смолян

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна