Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

20 километра пътни участъци са ремонтирани по ПРСР в общините Разград и Самуил

Снимка: БГНЕС

По програмата за развитие на селските райони в общините Разград и Самуил са ремонтирани 20 километра пътни участъци. Над 6 милиона лева е инвестицията по проекта, която надвишава годишния бюджет на община Самуил. На откриването на обновените пътища присъстваха министрите Хасан Адемов и Димитър Греков.

Такава инвестиция надвишаваща годишния бюджет на Самиул никога не е имало в малката Лудогорска община, каза министър Хасан Адемов при откриването на рехабилитираните пътни участъци. Той съобщи, че през последния програмен период в разградска област по ПРСР са реализирани общо 14 проекта на стойност 35 млн. лв.:

21 млн.лв. от тези 35 млн. вече са разплатени, което е едно изключително постижение за малката област в Североизточна България. На последното заседание на МС беше прието решение за т.нар. наддоговаряне в размер на 126 млн. лв., за да се избегне автоматичното отпадане на финансови средства. Общините ще имат възможност да кандидатстват с допълнителни проекти.

За усвояването на средствата от наддоговарянето общините трябва да подадат проекти от 2-ри до 9-ти декември призова министърът на земеделието и храните Димитър Греков: Ще се разшири изключително голям кръг от общини ще могат да кандидатстват и да получат тези средства.

По публикацията работи: Марина Бенова - кор. на БНР в Разград
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени