Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Превозвач от Велико Търново вози пътници безплатно по две градски линии в знак на протест

Снимка: БГНЕС

Необичаен протест организира фирма-превозвач от Велико Търново. Днес тя ще вози пътници безплатно по две градски линии. Недоволството на превозвача е предизвикано от начина, по който общината е провела конкурс за възлагане на обществена поръчка за автобусен транспорт. 

Превозвачът Пламен Атанасов твърди, че община Велико Търново е извършила нарушение конкурса за възлагане на един от пакетите линии за обществен превоз, като е допуснала да бъдат изнесени документи на конкурентна фирма. Пликът е предаден на Административния съд по дело за обжалване на процедурата, но, според превозвача, това поражда съмнения за възможна манипулация в офертата на конкурента. Според Атанасов временните договори на фирмите за автобусен транспорт са изтекли в края на миналата година, а до днес общината не е предложила нови и това прави превозите на пътници незаконни.

В автобусите ще има подписка в подкрепа на българското законодателство и възтържествуване на истината, уточни той. 

Заместник-кметът на община Велико Търново Снежана Данева не отрече, че пликът с документите за конкурса е предаден в съда, но допълни, че той е върнат без промени в съдържанието и дори неразпечатан.

Данева подчерта, че конкурсът за този пакет превози не е приключил и съобщи, че в момента се подготвят новите временни договори с превозвачите, за да бъдат подписани през януари.

По публикацията работи: Катя Чорова - кор. на БНР във Велико Търново
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна