Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

700 операции със специални полицейски сили проведени без основание от предишното ръководство

| обновено на 30.01.14 в 15:26
Снимка: БГНЕС

700 операции на МВР със специални полицейски сили са проведени без основание от предишното ръководство, съобщи вътрешният министър Цветлин Йовчев.

За 200 от акциите няма и документи и най-вероятно те са били разпоредени устно. Министърът на вътрешните работи обясни ,че проверката продължава, но не се ангажира дали ще бъде търсена отговорност на предишни началници и министри.

Общо над 1 300 са операциите на МВР, които са обект на проверка. В отговор на въпрос, знае ли кой е кръщавал акциите при предишното ръководство на Министерството, Цветлин Йовчев призова журналистите сами да намерят отговора на този въпрос.

По повод разразилите се скандали с компромати и СРС-та Йовчев апелира държавата да не бъде замесвана в тези случаи.
Вече наистина съм объркан от това какво казват и не желая да коментирам, ще ви кажа защо. Забърква се някаква уникална помия и между другото това не е от сега, то са месеци наред, дори години. Някой с някого се бил срещал, пък не се бил срещал, пък срещал се с криминално проявени, пък не се срещал, говорили са, пък не са говорили, пък записали са ги, пък не са ги записали. Сега извинявайте, ама не може да ангажираме държавата и да мажем цялата държава с това, че някой с някого се срещал, пускат си някакви компромати, от там нататък да очакваме държавата да ходи да им мие това нещо, което са направили.
МВР проведе днес национално съвещание, свързано с приоритетите с борбата с престъпността за 2014-а година. Като основни бяха посочени контрабандата и битовата престъпност. Министерството въвежда и мониторинг за криминално проявени лица. С тях ще се работи и ще се правят опити за интегрирането им.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна