Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жандармерията влиза в селата и малките населени места за по-ефективна борба с битовата престъпност

Снимка: БТА

Жандармерията влиза в селата и малките населени места за по-ефективна борба с битовата престъпност. Мерките обяви днес главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Акцията започва в понеделник, в 8 часа сутринта. Жандармерията ще влезе в 15 области, където има данни за най-високи нива на битовата престъпност. От МВР отчетоха, че най-тежко е положението в районите Видин, Враца, Монтана, Плевен и София област. Там, освен екипи на жандармерията, ще бъдат използвани и екипи на КАТ "Пътна полиция", които ще бъдат пренасочени от големите централни пътища към междуселските и по-малките пътища. По този начин от МВР се надяват да респектират престъпността.

От понеделник започват и постоянни срещи с местните власти на определените райони, където има проблеми с престъпността, както и профилактиране на криминалния контингент. От МВР отказаха  да уточнят как точно ще се случи това. В областите, където има най-тежки проблеми с битовата престъпност, ще бъде отпуснат и допълнителен лимит на гориво за полицейските автомобили.

Подробности чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна