Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Иванов: Акцията срещу битовата престъпност е преждевременен отговор на вота

Снимка: www.dnevnik.bg
Специализираната полицейска операция, която стартира от днес на територията на цялата страна, е преждевременен отговор на критиките към кабинета относно провала на борбата с битовата престъпност. Това каза в предаването "Преди всички" депутатът от ГЕРБ Румен Иванов, часове преди извънредно заседание на Народното събрание, на което депутатите ще обсъждат внесения от ГЕРБ трети вот на недоверие срещу кабинета "Орешарски" в сферата на сигурността.

Досега не сме наблюдавали такава небивала активност от страна на вътрешния министър. Така че за нас този вот вече е успял, защото успяхме да накараме управляващите да вземат наистина някакви реални, а не палиативни мерки, с каквито се занимаваха досега, обяснявайки, че битовата престъпност е в рамките на разумните граници, което въобще не е така
, допълни Румен Иванов.

Той отхвърли критиката, че правителството на ГЕРБ не се е справило с бежанския проблем и е заложило бомба за настоящите управляващи: До момента на управлението на ГЕРБ такъв проблем не е стоял. Имаше резерв в местата за настаняване на бежанци.

Според депутата вотът на недоверие се прави, за да се изтъкнат слабости в управлението, да се покажат и да се набележат мерки за тяхното решение.

Цялото интервю на Силвия Великова с Румен Иванов можете да чуете от звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна