Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров продължава напред на турнира в Ротердам

Григор Димитров продължава на турнира в Ротердам
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Григор Димитров се класира за втория кръг на тенис турнир в Ротердам с награден фонд от 1 милион 500 000 долара. Първата ни ракета се наложи в първия кръг с 6:2, 1:6, 6:4 над руснака Дмитрий Турсунов.

Димитров, поставен под номер 8 в схемата, започна много лошо мача и загуби сервис-гейма си за 0:2 в полза на Турсунов, след като допусна две двойни грешки. Българинът обаче балансира своята игра и спечели шест последователни части, за да спечели първия гейм за по-малко от 50 минути.

Българинът започна отново лошо втория сет. Той загуби почти спечелен гейм при собствен сервис, а след това допусна и поражение с 0:40, за да подари на Турсунов аванс от 4:1. Руснакът проби отново за 5:1 и не сгреши в последвалия си сервис-гейм за равенство в сетовете.

Хасковлията започна със загубен сервис-гейм и третия сет, но в четвъртия върна пробива срещу Турсунов и изравни за 2:2. В последствие българинът беше безгрешен и спечели срещата с третия мачбол, което го класира за втория кръг.

Така българинът, който беше полуфиналист в Холандия миналата година, заработи 17380 евро и 45 точки за световната ранглиста, в която в момента заема 19-ото място.

Следващият съперник на Григор Димитров ще е Ернестс Гулбис (Латвия). 

 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна