Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" Враца търси опитни футболисти

Врачанският "Ботев" се отказа от възможността да привлече в пролетната си селекция централния нападател на "Локомотив" (Мездра) Иван Редовски. Информацията беше потвърдена от изпълнителния директор на новака в елитната "А" група Пламен Николов.

Бронзовият медалист от световното първенство в САЩ през 1994 година отказа да назове причините, поради които Редовски няма да облече зеления екип през пролетта. Според неофициално потвърдена информация, голаджията е поискал повече пари от предложените му, а разликата от 200-300 лева го е отказала. Така през пролетта Редовски ще остане в Мездра, където за един полусезон наниза 13 попадения с "железничарите".

Врачани пък ще търсят опитен голмайстор в следващите дни, тъй като проблемите на отбора са предимно в атака. Средната линия на "Ботев" беше подсилена с 3-има опитни полузащитници - Илия Илиев от Славия, Ивайло Раденцов от Калиакра и Христо Телкийски, ритал за последно в Кипър. Подготовката на "Ботев" започва на 5 януари.

В същото време централният защитник на врачани Петър Альошев подписа договор с мениджъра от Вършец Мирчо Димитров. Опитният импресарио, който е силен на руския и украинския пазар, потвърди информацията, че вече защитава правата на 23-годишния бранител. Мирчо Димитров не отрече и новината, която радио Видин първо съобщи, че от следващото първенство Петър Альошев ще е футболист на софийския Славия. Мениджърът обаче отказа да назове сумата, за която "Ботев" продава един от най-големите си таланти на "белите".
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна