Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задължават "Левски" да си плати на "Ботев"

© Снимка: Жоро Александров

Ако иска да играе в Европа, "Левски" ще трябва да издължи до края на месец юни парите по трансфера на националния вратар Михаил Иванов, когото привлече през зимата от "Ботев" /Враца/. Това стана ясно след заседанието на Управителния съвет на клуба, в което се включиха и членове на Общото събрание.

Спортният директор Валентин Станчев описа ситуацията: "Имаме становище от лицензионната комисия, която сезирахме със случая. От там ни съобщиха, че ако искат да играят в Лига Европа, "сините" трябва да ни се издължат до 30 юни. Ако не го направят, няма да получат лиценз за Европа. Аз лично очаквам да ни мотаят до края на месеца, както го правиха и досега", заяви Валентин Станчев.

Врачани са се отказали от завеждането на съдебен иск за дължимите от столичния гранд 50 000 евро. Кметът на Враца Николай Иванов, който е и председател на Управителния съвет на ПОФК "Ботев", предупреди всеки български клуб, който продава играчи на "Левски", да внимава при сключването на сделки, защото "сините" се отнасят пренебрижително към всеки, на когото дължат пари.

"Преди седмица, когато публично и по медиите обявихме проблема, имаше финансова реакция от тяхна страна, която обаче не е в пълен размер. "Левски" все още ни дължи пари, затова ги смятаме за длъжник към този момент. Имайки предвид сумата и клуба, за който говорим, мисля, че ще има игра на нерви и ще ни мотаят до последния възможен момент", допълни кметът на Враца.
По публикацията работи: Жоро Алексадров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна